Red Hot Sapphires – Microgaming

Share the page

Red Hot Sapphires – Microgaming

 

Red Hot Sapphires är en helt ny slot från Microgaming och denna flyktiga utgåva förlitar sig på mycket klassisk design när det kommer till den grundläggande layouten av sloten. Spelet är byggt på fem hjul med tre rader i var och en av dem – vilket skapar totalt av 10 vinstlinjer för spelaren att hålla ett öga på. Men även om detta från början kan verka som det enklaste spelet någonsin på ytan, finns det faktiskt ett övermått av coola funktioner inbakade i detta. Så utan vidare; låt oss dyka in och kolla vad funktionerna handlar om!

 

Översikt

Det första som fångar ditt öga när du går in i spelet för första gången är troligen det stora kontantbelönings tabellen bredvid dina hjul. Ja, det är precis vad de är; omedelbara kontantbelöningar som kan utlösas genom att landa tillräckligt många flammande Red Hot Red Sapphire-symboler på dina hjul. Red Sapphire-symbolen är också den så kallade Epic Strike-symbolen, vilket gör den utan tvekan till den bästa och mest önskvärda symbolen i hela spelet.

För att faktiskt utlösa ett av kontantpriserna från tabellen måste du landa 5-9 Epic Strike-symboler var som helst på dina hjul. Detta ger dig sedan ett omedelbart kontantpris på antingen 1x, 3x, 10x, 25x eller 500x din insats beroende på hur många Epic Strike-symboler du har. Detta visas också hela tiden i själva tabellen då du bredvid summan alltid kan se hur många Epic Strike-symboler som behövs för priset i fråga.

Dessutom aktiverar varje Epic Strike-symbol som landar på dina hjul också en annan funktion i spelet genom att lämna bakom en så kallad Bank’Em Wild Frame på samma plats där du först landade Epic Strike. Denna ram kommer sedan att stanna på samma position under de kommande tio snurren innan den förvandlas till en Wild-symbol. Om du nu råkar landa ytterligare en Epic Strike-symbol på samma plats som redan är upptagen av en Bank’Em Wild Frame, kommer du istället att uppgradera ramens vinstmultiplikator med 1x. Detta kan göras högst tio gånger, vilket innebär att den maximala vinstmultiplikatorn för en enskild bildruta är 10x. Multiplikatorn kommer att tillämpas på dina vinster när den tionde snurrcykeln sker för ramen i fråga och omvandlar den till en Wild-symbol.

Sist men absolut inte minst har vi såklart Free Spins-funktion! För att starta den behöver du bara landa tre Free Spin Scatter-symboler på dina hjul numrerade #1, #3 och #5. Detta kommer då alltid att starta funktionen med 10 gratissnurr. Innehållet i spelet förändras egentligen inte mycket här, men nu får du fyra Bank’Em Wild Frame-symboler slumpmässigt placerade någonstans på dina hjul för varje snurr av funktionen. Och till skillnad från basspelet behöver du nu inte vänta på att cykeln på 10 snurr ska avslutas innan ramen förvandlas till Wild-symbolen. Under gratissnurr förvandlas de vid varje snurr.

 

Chanz dom

Det här spelet överraskade oss verkligen och vi menar det på det positiva sättet! Det här är ett av de spel som verkligen ser överdrivet enkelt ut vid första anblicken, du vet, kanske till och med lite för enkelt vilket betyder att det faktiskt kan bli tråkigt ganska snabbt… Men det är definitivt inte fallet med Red Hot Sapphires! Även under grundspelet ger de transformerande ramarna och deras 10 snurrcykler något att alltid  vänta på och följa med. Spelet finns tillgängligt på Chanz.com!

 

18+ Spela ansvarsfullt.